12 Şubat 2015

NARS Ita Kabuki Fırça

Günaydın, bugünkü yazımın konusu, birçok makyajseverin olduğu gibi benimde görür görmez aklıma düşen, Nars Ita Kabuki fırça hakkında olacak.


Aslında söylenecek fazla bir söz yok görüntüsüyle fırça kendini gayet güzel anlatıyor zaten :)
Nars Ita Kabuki, uçları düz, sık kıllı(keçi),orta yumuşaklıkta ve çok hafif bir fırça. Şeklinden dolayı da hiç kontür yapmamış biri bile kolaylıkla yüzünü şekillendirebilir. Ben Kevyn Aucoin Sculpting Powder ile uyguluyorum ama Benefit Hoola ve Nars Laguna ile de başarılı sonuçlar alıyorsunuz.


Ben yüz kontürümü nasıl yapıyorum biraz ondan bahsedim. İlk önce fırçamı pudrama yeterli ürün gelecek şekilde dokunduruyorum. Fazlasını fırçama bir kere vurup atıyorum. Daha sonra kulağımın üst kısmından başlayıp elmacık kemiklerimin altına doğru fazla uzun olmayan-gözümün dış kısmının hizasına gelecek kadar gibi hemen hemen-bir hat çiziyorum. Ardından da aşağı yukarı doğru hafif hafif karıştırarak çizginin netliğini yumuşatıyorum. En son olarak da şakaklarıma ve burun kenarlarıma fırçayı hafifçe sürüp bitiriyorum.


Ita Kabuki sadece kontür amaçlı kullanılıyor gibi gözükse de aslında çok amaçlı bir fırça. Aydınlatıcı, allık hatta fondoten sürmek için bile kullanılıyor.
Ayrıca aklıma gelmişken, bu fırçayla Mac in 163 numaralı fırçaları birbirinin benzeri gibi düşünülse de ikisi oldukça farklılar. Ben bunu kullandıktan sonra Mac i elimden çıkardım. Çünkü Nars Ita ile çok daha doğal bir görünüm yakalanıyor ve kılları Mac'e göre daha yumuşak.

Negatif yanı hiç mi yok bu fırçanın peki derseniz tabiki var.

1-Fiyatı..Ben Amerikadan $50 a aldım. Türkiye de 185 TL gibi uçuk bir fiyata satılıyor.
2-Hadi fiyatı neyse ne illa almalıyım bu fırçayı deseniz bile çok zor bulunuyor hatta online satış yapan sitelerde bile tükenmiş gözüküyor.
3-NARS ın genel problemi olan çabuk kirlenme bu fırçanın siyah sapı için de geçerli.

Bu fırça benim hiç vazgeçemeyeğim fırçalardan kesinlikle. Hatta yurt dışına gittiğimde veya giden gelen bir yakınım olursa yedeklemeyi bile düşünüyorum. Kısacası Nars ın Ita Kabuki fırçası, yazısını burada yazdığım, yine bu serinin bir diğer üyesi Yachiyo fırça gibi makyaj çekmecemin demirbaşlarından  oldu bile..

2 yorum:

  1. bu ve yachiyo demirbaşlarım benim de nars'ın TR'ye ilk mağaza açtığı zamanlarda almıştım şimdi fiyatları çok uçtu..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, instagramdan takipteyim zaten :) Şimdi burdan da takipteyim, bana da beklerim ;) Sevgiler…

    YanıtlaSil