30 Temmuz 2013

Benefit Feelin' Dandy Kit




Benefit'in setlerine bayılıyorum. İçlerinde farklı 4,5 ürünün küçük boyları bulunuyor. Bizede almayı düşündüğümüz ürünleri deneme fırsatı doğuyor. Kutuların görüntüsünün güzelliğinden ve albenisinden bahsetmeme gerek yok sanırım. Benefit diyince akla ilk gelen şey zaten ambalajların o insanı baştan çıkaran görüntüsü. Herneyse, ilk olarak beni bu seti almaya iten ve uzun zamandır denemek istediğim hem allık hem ruj olan Posietint ten bahsetmek istiyorum.

Posietint Allık&Ruj:



Posietint, daha önce yazdığım Benetint (burada) gibi oje görüntüsünde. Hem allık olarak hem de ruj olarak kullanılabiliyor. Yapısı Benetint kadar sıvı değil daha kalın. Dolayısıyla sürmesi de ciltte dağıtması da ona göre daha kolay. Fırçasıyla yanaklarıma 3 noktaya sürüp hemen dağıtıyorum. Bunu yaparken hızlı olmak gerekiyor çünkü çabuk kuruyor ve leke leke bir görüntü oluşabiliyor yüzünüzde.
Çok doğal bir pembelik veriyor yanaklarınıza. Sanki koşturmuşsunuzda yüzünüz pembeleşmiş gibi naturel duruyor. Özellikle beyaz tenlilere çok yakıştığını düşünüyorum. Koyu tenlilerde kullanabilir ama onlarda pembelik fazla belli olmayabilir. Kalıcılığı da çok iyi. Siz silmediğiniz sürece hiçbir yere kaybolmuyor. Eğer ruj olarak kullanmak isterseniz üstüne gloss sürmenizi veya öncesinde bir dudak balmıyla nemlendirmenizi öneririm çünkü dudakları kurutuyor. O yüzden ben bu tarz ürünleri ruj olarak kullanmayı pek tercih etmiyorum. Genel olarak baya sevdim ben Posietint'i. Hatta bana Benetint ten daha çok yakıştığını düşünüyorum. Biterse alırmıyım evet alırım tabi bir Sephora indirimini yakalayınca ;)

High Beam Aydınlatıcı:




Benefit'in en çok satan ve beğenilen kült ürünlerinden biri High Beam. Seveni baya fazla o yüzden ben de büyük bir merakla denedim. Bu da oje görünümünde,pembe şişede bir highlighter. Makyajınızın en sonunda aydınlık görünmesini istediğiniz yerlere -elmacık kemikleri, burun kemiği,kaş altı gibi- fırçasıyla nokta nokta sürüp dağıtıyorsunuz. Bunu da Benetint ve Posietint gibi hızlı dağıtmanız gerekiyor çünkü bu da hızlı kuruyor. Pembe-gümüş renkte,içinde sim barındırmayan ve likit kıvamda bir aydınlatıcı High Beam. Sürdüğünüzde pembelik kalmıyor ve pırıl pırıl bir parlaklık olmuyor. Doğal bir aydınlık ve saten parlaklığı veriyor. Kalıcılığı da iyi tekrarlamanıza gerek kalmıyor. Güzel bir aydınlatıcı ama benim için Becca Pearl (burada) ün tahtını zorlayacak kadar değil :) Büyük boyunu almam böyle güzel setlerde çıktıkça kullanırım çünkü az miktarda kullandığım için o minicik boyları bile uzun süre gider bana.

Dandelion Allık:


Benefit'in kapaklı kutulardaki allıklarından bir tanesi 3gr. olarak bu kutuda yer almış. İçinde hafif ışıltıları olan,beyaz tenlilerin bile sürerken fazla kaçırmalarının mümkün olmadığı kadar açık pembe bir allık Dandelion. Kendi sitesinde tüm yüz için aydınlatıcı pudra diye geçsede ben sadece elmacık kemiklerime uyguladım ve verdiği doğal tondan memnun kaldım. Koyu tenlilerin ciltlerinde belli olması için yoğun uygulama yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Setin içinde allığı sürmek için küçük yumuşak bir fırça da mevcut. Günlük rahatça kullanılabilecek bir allık benim için.

Dandelion Lip Gloss:



Tıpkı aynı isimli allığı gibi açık pembe ve içinde küçük ışıltıları olan hoş kokulu bir gloss. Fazla renk vermiyor hatta şeffaf desem daha doğru. Dudağımı güzel nemlendirdi ama kalıcılığı pek iyi değil. Bazı glosslarda olduğu gibi yapış yapış hissettirmemesini sevdim. Büyük boyunu almayı düşünmeyeceğim sıradan bir gloss.            

6 yorum:

  1. Çok güzel bi kitmiş bayıldım, güle güle kullan.:)

    YanıtlaSil
  2. Bayıldım bu sete, çok güzel anlatmışsınız teşekkürler, iyi günlerde kullanın:)

    YanıtlaSil
  3. enguzel setlerden biride bu gule gule guzel gunlerde kullanasin sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bencede içeriği en güzel set bu ..Çoook teşekkür ederimm ;)

      Sil