1 Ekim 2013

Soleil Tan de Chanel

Herkese yeniden merhaba, bugün bahsetmek istediğim makyaj ürünü, hemen hemen herkes tarafından beğenilen Soleil Tan de Chanel Bronzing Makeup Base. Her ne kadar kendi sitesinde makyaj bazı olarak adlandırıldıysa da benim için kesinlikle harika bir bronzer. Bu ürün ülkemizde hala kolay kolay bulunmuyor sanırım; ben de birkaç ay önce Amerikadan gelen bir arkadaşım sayesinde sahip olabildim bu güzel bronzera.




Bir ürünü görmeden, denemeden sipariş vermek herzaman çok risklidir aslında hele de bu ürün fiyat olarak ucuz değilse. Neyseki pişman olmadım ve iyi ki bu riski alıp istemişim arkadaşımdan diyorum çünkü gerçekten çok sevdim.
Kısaca özelliklerini anlatmam gerekirse; ürün kremsi yapıda, görüntüsü bir blogger arkadaşımın tabiriyle çikolatalı mus gibi :) 30gr.lık hatırı sayılır bir boyuta sahip. İçinde kurumasını önlemek amacıyla ekstra koruyucu şeffaf bir kapağı mevcut.


Çok hafif, rahatsız etmeyen hoş bir kokusu var. Sürümü de çok rahat kolaylıkla dağılıyor kalıp gibi kalmıyor yüzünüzde. İçinde gözle görülür ışıltıları yok ama uyguladığınızda cildinizde hafif bir glowy görünüm oluyor. Gün sonunda yağlanma dolayısıyla da parlama yapmadı benim (kuru/normal) cildimde. Kalıcılığı güzel, makyajınızı silene kadar tazelemenize gerek kalmıyor.

         (Kullanmadan önce heyecandan unuttum fotoğraflamayı yoksa görüntüsü çok daha albeniliydi:))

Ben iki şekilde uyguluyorum bu bronzerı:

1-Fondötenimi sürmeden önce, Chanel kabuki fırçayla yanaklarıma, burun kenarlarıma,alnımın üst kısımlarına. Kısacası kontür yaptığımız yerlere yani.

2-Fondötenimi sürdükten sonra, Mac 109 fırçayla. Ünli makyaj gurusu Lisa Eldridge'in bir videousunda gördüğüm yöntemi uyguluyorum. Ürünü fırçaya biraz alıp elimin üst kısmında hafifletip daha sonra renk vermek istediğim bölgelere sürüyorum. Bu şekilde çok daha doğal duruyor gibi geliyor bana.

Beyaz tenlilerin bu ürünle ilgili en önemli korkusu sürdükten sonra herhangi bir turunculuk olup olmadığı anladığım kadarıyla. Ben de inşallah böyle bir problem yaşamam diyordum kullanana kadar neyseki korktuğum olmadı gayet hoş ve doğal bir bronzluk verdi yüzüme. Şu ana kadar kullandığım diğer Chanel ürünleri gibi bu da hayal kırıklığına uğratmadı beni ve makyaj çantamın vazgeçilmezleri arasında yerini aldı :)


6 yorum:

  1. Buna ulaşamayınca, ben de Bourjois bronzer'ı almıştım. O buna göre çok daha yumuşak hatta köpük formda. Tabiki bu daha güzel ama fiyatı da göz önüne alınırsa Bourjois'dan pişman değilim. Güzel günlerde kullan. Ah Amerikadan gelenim olsa ben de neler isteyecem ama bir müddet beklemem gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurlerrrrr :) Ben oglum kucuk oldugu için gidemiyorum o kadar uzaklara boyle giden gelen arkadas yolu gozluyorum ;))

      Sil
  2. Biliyorsun benim de favori ürünüm kendisi :) Ben de Lisa2nın tekniği ile uyguluyorum bir de ayrıca ürüne bir miktar katıp, seyrelterek 187 ile uyguladğımıda da cok dogal hos bir goruntu oluyor. Ben mac strobe liquid ile yapıyorum sonuc mükemmel glowy vbir bronz ten oluyor. Postunu yapmıstım yaz bronz makyajı diye:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet okudum onu bir süre once oyle de denemeli o zaman hemen ;)

      Sil
  3. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim. Yazılarınızı da çok beğendim geriye gidip okuyunca. Çok zevklisiniz :) bir sürü şeyi alasım geldi. Bana da beklerim http://ecegucel.blogspot.com/

    YanıtlaSil