11 Aralık 2014

NARS Yachiyo Brush #27



Günaydın, bugünkü yazımın konusu, görüntüsü itibariyle sahip olduğum en karakteristik fırça olan NARS Yachiyo çok fonksiyonlu fırça hakkında olacak. Bu fırçanın görünümü dışında diğer fırçalarımdan en büyük farkı hafifliği. O kadar hafifki tutma kısmı çıt diye elimde kalacak diye korktum kullanmaya başladığım ilk günlerde. Neyseki hala sapasağlam ama yinede seyahat çantama koymaya cesaret edemedim şimdiye kadar :)


Bu fırça keçi kıllarından oluşuyor. Kılları çok çok yumuşak değil ama uygulama yaparken herhanangi bir rahtasızlık vermedi bana. Sap kısmı diğer fırçalara göre çok farkli. İncecik bir çubuğa, uzakdoğuya özgü daha önce adını hiç duymadığım bir bitki(black wisteria) sıkı sıkıya sarılmış.
NARS Yachiyo şeklinden dolayı çok amaçlı kullanıma uygun. Ben hem allık hem bronzer hem de aydınlatıcı sürmek için kullandım her şekilde de sonuçtan memnun kaldım. Fırçayı çok hafif bir şekilde allığıma sürüp daha sonra yanağıma dairesel hareketlerle uyguluyorum. Ortaya çok doğal bir sonuç çıkıyor.


Ben şeklini ve çok amaçlı oluşunu çok beğenip internetten de baya olumlu yorum okuyunca dayanamayıp aldım. Fiyatı epey yüksekti o yüzden bence özellikle çok pigmentli allık kullanmıyorsanız (Nars Exhibit A veya Tac Mahal gibi) çok daha makul fiyatlı bir allık fırçasıyla da istediğiniz sonucu elde edersiniz. Ama dediğim gibi koyu renk veya çok pigmentli, sürerken çok dikkat etmeniz gereken allıklarda palyoçaya çevirmeden çok çok iyi sonuç alırsınız. Benim fiyatı dışında sevmediğim yanları bazen az da olsa kıl döküyor olması ve piyasada zor bulunması.
Bu seride bir de ita kontür fırçası vardı onu çok aradım ama malesef hiçbir yerde bulamadım. Üretimden de kalktı zaten ama bi yerlerde gözünüze çarparsa haber verin olurmu :)) Sevgiler..    

4 yorum:

  1. bu fırça en kıymetlim benim de ve senin gibi seyahate götürmüyorum kesinlikle olur da bir şey olur diye.. ben ita'yı eskiden almıştım bu fırça ile beraber ama uzun süredir de görmedim..belki ebay'de falan vardır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ebay de var ama korkunc fiyatlar koymuslar malesef:(

      Sil
  2. Merhaba, Nars İta yı Glorika adlı bir sitede gördüm fakat alışveriş yapmadım güvenilirliğini bilemiyorum yoksa fiyatlar şu anki Nars satışlarına göre uygun.
    Müge

    YanıtlaSil