12 Mayıs 2014

NARS Red Square Kalem Ruj



Bugün,alırken renginden dolayı en çok kendimin şaşırdığı daha sonra da gören yakın arkadaşlarımın küçük çaplı şok geçirmelerine neden olan bir kalem rujdan bahsedeceğim. Beni tanıyanlar ya da yazılarımı takip edenler hem göz farlarında hem de rujlarda sadece nude tonları tercih ettiğimi bilirler. Özellikle rujlarda ne kadar istesemde koyu renkleri kendime yakıştıramıyordum. (Mac RiRi Woo'nun çekmecemde yepyeni duruyor olmasından anlayabiliriz bunu zaten:))
Herneyse gelelim bu dönüşümü yaşamama sebep olan ruja. Birgün Sephora'da arkadaşımla dolaşırken Nars standında Red Square'i gördüm. Uzun zamandır tanıdığım satış danışmanı beyaz tenli olduğum için bu rengin bana çok yakışacağını mutlaka denemem gerektiğini söyledi. Denemekten ne çıkar dedim ve bu tombik kalem ruja sürer sürmez resmen aşık oldum.


Tam olarak turuncu alttonlu canlı kırmızı renkte. Mat bitişli. Sürümü kalem şeklinde olduğu için çok kolay. Kremsi yapıda resmen kayıyor dudakta sürerken. Oldukça pigmentli. Sık sık tazelemenize gerek kalmıyor tabiri caizse ölümüne kalıcı :) En sevdiğim özelliklerinden biri de mat bitişi olmasına rağmen kurutmaması dudaklarımı.


Ben genelde hep dudak balmı sürerim her rujumu sürmeden önce bunda da öyle yapıyorum. Sonra bir kat rujumu sürüyorum peçeteyi dudağıma değdirip çekiyorum en son da rujumun ikinci katı sürüyorum. Çoğunlukla akşamları sürmeyi tercih etmekle birlikte gittiğim yere göre gündüz bile sürdüğüm oluyor bu ruju. Yani diyeceğim odur ki sevgili takipçilerim bir eyeliner bir maskara bir de Red Square yeter yaklaşan yaz akşamları için ;)

-Bir süre önce instagramda paylaştığım fotoğrafım:)-
Bu ruju aldıktan sonra koyu renklerle barıştım ya da sanırım gözüm alıştı demek daha doğru. Artık makyaj çekmecemde 3,4 tane koyu renk rujum var onların yazılarını da kısa zaman içinde yazıcam inşallah. Özellikle Nars'ın bu kalem rujlarına bakmanızı tavsiye ediyorum çünkü yapıları gerçekten çooook güzel.
Sizin başka önerileriniz var mı ben kendimi bu konuda baya aştım hatta Tom Ford Black Orchid'i bile almayı düşünüyorum ;)          

8 Mayıs 2014

Dior Kirpik Bazı

Merhaba, bugün aslında uzun zamandır kullandığım hatta bitirmek üzere olduğum Dior'un dolgunlaştırıcı kirpik bazı/serumu hakkındaki yorumlarımı paylaşmak istiyorum.


Bu ürün,dışı ve plastik kılları olan fırçası beyaz renkli ve ilk bakışta klasik maskara görüntüsünde olan Dior'un ilk kirpik bazı. Maskarayı sürmeden önce veya besleyici özelliğinden dolayı gece yatmadan önce kullanılabiliyor.


Dior'un kendi internet sitesinde, 2 ay düzenli kullanıldığında kirpikleri uzattığı ve dolgunluk kazandırdığı belirtiliyor. Ben çok düzenli kullanmadığım için öyle bir artısı var mı bilemediğim için internette kısa bir araştırma yaptım ve gerçekten bu bazın baya bir seveni olduğunu gördüm. Hatta birçok kişi, çoğunluğu kirpikten yoksun asyalı kadınlar olmak üzere bu serumu olmazsa olmaz bir ürün olarak nitelendirmişler. Kirpiklerimi kıvırmama gerek kalmadı diye yazanlara da epeyce rastladım.


Benim kendi kişisel fikirlerime gelecek olursak aslında Dior Lash Plumping Serum benimde beklediğimden çok daha fazla sevdiğim bir ürün oldu.  Kirpiklerim normalde de uzun olduğu ve hergün aksatmadan kullanmadığım için onları uzattımı bilmiyorum ama maskara öncesi sürdüğümde gerçekten gözle görülür bir şekilde dolgunluk sağladı kirpiklerime.
Maskaramı uygulamadan, ilk önce kirpiğimin birine sürüp sonra Le Volume Chanel(burada) maskaramı aynı kirpiğime sürüyorum. Çabuk kuruyor o yüzden iki kirpiğe aynı anda sürmemekte fayda var. İlk önce beyaz beyaz oluyor kirpiğiniz ama çabuk geçiyor. Kesinlikle bir beyazlık kalmıyor maskara sonrasında.
Ben bu bazı baya sevdim hatta dediğim gibi bitmek üzere en kısa zamanda tekrar almayı planlıyorum. Şu anki fiyatı 103TL. Hep belirttiğim gibi sürekli avantajlı kampanyalar oluyor onlardan birine denk getirip makyaj çekmeceme en kısa zamanda atıcam inşallah. Kirpiğim daha hacimli olsa diyenler bi deneyin sonucu görün derim:) Haaa sonra bana da sonucu haber verin ;)
 

  

6 Mayıs 2014

Chanel Intonation&Inspiration Krem Allıklar



Günaydın, bugünün yazısı, krem yapıda oldukları için ilk başta mesafeli yaklaştığım ama fikirlerine güvendiğim bazı bloggerların çok beğendiklerini her fırsatta dile getirmelerinden ötürü kayıtsız kalamadığım ve aldığıma da kesinlikle pişman olmadığım Chanel'in iki krem allığıyla ilgili olacak.

Inspiration-Intonation

Intonation(69), Chanel 2014 İlkbahar koleksiyonundan ve sınırlı üretim bir allık. Krem allık diye geçse de tam olarak o yapıda değil krem-pudra arasında bir yerde desem daha doğru. Yumuşacık, çok kolay sürülüyor ve ciltle bütünleşiyor. Kesinlikle yapış yapış olmuyor. Ben, parmağımı azıcık allığa dokundurup sonra yanaklarıma tampon hareketlerle yayıyorum. Kalıcılığı 10 üstünden 10 ben silene kadar hiçbir yere kaybolmuyor. Kokulu değil. Saten bitişli, herhangi bir ışıltısı yok. Mercan alttonlu pembe renkte. İlk bakışta benim gibi beyaz tenli biri için oldukça parlak ve canlı bir renk olduğunu düşünsem de dener denemez fikrim değişti. Tabi çok hafif uygulama yapmak gerekiyor-özellikle beyaz tenlilerin-çünkü oldukça pigmentli. Intonation'ın istinasız her cilt tonuna yakışacağını düşünüyorum.

(Sol)Yoğun Uygulanmıs-(Sağ)Hafif Uygulanmıs

Inspiration(64) ise Chanel'in 2013 Sonbahar koleksiyonundan bir allık. Yapı ve özellik olarak Intonation ile aynı tekrar yazmama gerek yok. Mavi alttonlu bebek pembesi renkte. Yüzümün doğal pembeliğiymiş gibi durmasını çok sevdim:) Intonantion'ın aksine bu rengin beyaz tenlilerde daha hoş durduğunu düşünüyorum. Bu allığı o kadar sevdim ve o kadar çok kullanıyorum ki yedekledim hemen. Çünkü bu da diğeri gibi malesef sınırlı üretim. Inspiration'ı da ya parmak uçlarımda ya da Real Techniques Stippling brush ile uyguluyorum. Her iki şekilde de güzel sonuç alıyorum.

(Sol)Yoğun Uygulanmıs-(Sağ)Hafif Uygulanmıs


Sol--> Inspiration-Sağ--> Intonation

Kısacası her türlü övgüyü hakediyor Chanel krem allıklar en azından bu ikisi için bunu söyleyebilirim. Siz başka hangi renkelerini denediniz?



 

2 Mayıs 2014

Tom Ford Pink Dune Lipstick


Bugünkü yazımın konusu, elimdeki birçok ruju elden çıkarma isteği uyandıran Pink Dune. Bu benim kullandığım ilk Tom Ford ruj. Sürer sürmez başka renklerini de almamak için zor tuttum kendimi. Rengi,yapısı beni hemen bağladı kendine.
Bu ruj, Tom Ford 2014 Bahar koleksiyonundan,malesef sınırlı üretim olan 8 rujdan biri. Ambalajı kırık beyaz-sarı renkte gayet klas ve şık görünümde. Hiç rahatsız etmeyen bir vanilya kokusu var. Sürümü çok rahat;yumuşacık resmen kayıyor dudakta. Dudağımda herhangi bir ağırlık hissi de uyandırmadı. İçerisindeki vitaminler ve çeşitli yağlar sayesinde çok güzel nemlendirdi dudağımı aynı zamanda.


İçinde pembelikte barındıran açık şeftali renkte ve içindeki minik altın ışıltıları sayesinde dudakta parlak görünen son derece naturel duran bir ruj. Kendi dudağınızın daha güzel hali gibi :). İster günlük isterseniz de dumanlı göz makyajına uyum sağlayacak bir tonu var. Ayrıca her cilt tonuna da yakışacağını düşünüyorum. Kalıcılığı benim için yeterli. Birşey yiyip içmediğim sürece 3,4 saat dayanıyor.



Kısacası makyaj çekmecemde ufak çaplı bir ruj elemesi yapıp birkaç tane daha Tom Ford ruj almaya niyetliyim. Sizin varmı kullanıp tavsiye edeceğiniz mutlaka bu rengine de bak diyeceğiniz bir TF ruj?
Sevgiler..