24 Ocak 2014

Sisley Radiant Glow Express Mask

Herkese merhaba, bugünkü yazım aslında bir önceki yazımın devamı niteliğinde. Yani LaPrairie peelingi(yazısı burada) yaptıktan sonra sürdüğüm maske hakkında.





Öncelikle bu ürün haftalık cilt bakımına çok fazla vakit harcamaktan hoşlanmayanların seveceği bir ürün tıpkı LaPrairie 3min peel gibi. Cildinize kalın bir tabaka halinde sürdükten sonra 5 dakika bekleyip ılık suyla yıkıyorsunuz. Ürün kremsi yapıda. Göz çevresi hariç tüm yüzünüze ve hatta boynunuza uyguluyorsunuz. Pembe renkli, içeriğinde kırmızı kil ve bitki özleri (kuşburnu,havuç,sarı papatya, biberiye yağı gibi) bulunuyor. Kokusu biraz baskın.



Cildi kesinlikle kurutmuyor aksine tahriş etmeden arındirip nemlendiriyor. Yüzünüze sağlıklı bir parlaklık ve canlılık veriyor. Tüm cilt tiplerine uygun. Hassas ciltliler de rahatlıkla kullanabilirler ben herhangi bir sıkıntı yaşamadım kullandıktan sonra.
Ben haftada bir gün yatmadan önce peelingimi yaptıktan sonra bu maskeyi de uygulayıp en son da nemlendirici sürüp yatıyorum. Sabah yumuşacık ve canlı bir ciltle uyanıyorum.
Ben memnunum maske arayanlara da tavsiye ederim. Sizin severek kullandığınız cilt bakım ürünleriniz hangileri?  

21 Ocak 2014

LaPrairie 3-min Peel


Günaydın, bugün aslında yakın bir arkadaşımın ricası üzerine araştırıp bulduğum daha sonra kendim de kullanıp çok sevdiğim ve yaklaşık 6,7 aydır kullandığım mucize bir peelingden bahsetmek istiyorum.
Arkadaşım gözeneklerinden ve yüzündeki bölgesel kuruluklardan şikayetçiydi. Bana, onu bu problemlerden kurtaracak bildiğim bir ürün olup olmadığını sordu. Bende internette epeyce yorum okuyarak ve iyi tanıdığım bazı Sephora/Sevil çalışanlarına da danışarak bu peelingi önerdim. Hatta o kadar çok iyi şey okudum ve duydumki bu ürünle ilgili, cilt temizliğine çok önem veren biri olarak dayanamadım kendime de aldım :) İyiki de almışım.


Peeling buzlu cam kavanoz içinde bulunuyor. Yanında uygulama fırçası da mevcut. Kokusu tüm diğer LaPrairie ürünleri gibi çok güzel. Haftada 1 kere temiz cildinize uyguluyorsunuz ve isminden de anlaşılacağı üzere sadece 3 dakika bekletip yıkıyorsunuz. İçinde AHA asitleri bulunduğu için kesinlikle daha uzun bekletilmemesi gerekiyor. Yüzünüzü yıkadıktan sonra da mevcut serumunuzu veya nemlendiricinizi sürüyorsunuz. İlk birkaç saat hafif bir kızarıklık oluyor ama çok çabuk geçiyor. O yüzden ben akşamları yapıyorum peelingi ve sabaha gayet aydınlık ve yumuşacık bir ciltle uyanıyorum. Benim hassas cildimde bile herhangi bir tahrişe neden olmadı bu peeling. Ayrıca düzenli kullandığım için olsa gerek siyah noktalarımda ve güneş lekelerimde kesinlikle azalma oldu. Artık eskisi kadar sık cilt bakımına gitme ihtiyacı bile hissetmiyorum bu ürünü kullandığımdan beri. Bir extra not olarak arkadaşımın da inanılmaz memnun kaldığını ve gözeneklerinin de büyük ölçüde azaldığını belirtmeden geçemicem.


Kullanım süresi 12ay. Herhafta düzenli kullanırsanız ancak bitirebilirsiniz zaten. Bu ürünle ilgili söyleyebileceğim tek negatif şey 460küsür tl lik fiyatı :(  Gerçekten piyasadaki diğer peelinglere göre çok çok pahalı ama ben şu ana kadar kullandiğim hiçbir peelingten bu kadar memnun kalmadım. Bittikçe ya Duty Free den ya da Sevil'in kampanya(2.ye %50) günlerine denk getirip alacağım bir ürün kesinlikle.

16 Ocak 2014

CHANEL 'Hasard' Far

 


Günaydın, bugün sizinle Chanel'in 2013 Sonbahar koleksiyonunda çıkan tekli farı Hasard ile ilgili yorumlarımı paylaşmak istiyorum.
Bu farı günlük rahatlıkla, gece ise daha yoğun uygulayıp siyah bir eyelinerla tamamlayarak kullanabilirsiniz. Yumuşacık, ipeksi bir yapıya sahip dolayısıyla rahatça sürülüp dağıtılıyor. İster tek başına tüm göz kapağınıza, isterseniz de crease bölgesine gözünüze derinlik katmak için uygulayabilirsiniz.
Rengini nasıl belirtebilirim diye en çok düşündüğüm ürün bu far olmuştur heralde çünkü gerçekten farklı bir rengi var. Benim gözümde ortaya çıkan ton, içinde leylak rengi de barındıran kahve/gri(taupe). Herhangi bir ışıltı içermiyor tamamen mat bir far.




Pigmentasyonu orta derecede. Kalıcılığı yeterli altına baz uygulayarak 7,8 saat hiç bozulmadan kaldı gözümde.
Bu farın açık tenlilerde çok daha kendini gösterdiğini ve özellikle kahverengi gözlülere oldukça yakıştığını düşünüyorum.
Sephora ve Chanel satan mağazalardan temin edebilirsiniz.

7 Ocak 2014

Mac MSF 'Scene to be Seen'



Merhaba, bugün Mac in son dönemlerde çıkarmış olduğu koleksiyonlardan biri olan Divine Night Holiday koleksiyonundan Scene to be Seen adlı allık ile ilgili fikirlerimi paylaşmak istiyorum. Ambalajı gayet şık siyah üstüne sarı yazıları var.


Bu ürün iki farklı renkten oluşuyor. İç kısımdaki renk içinde altın ışıltılar barındıran kiremit pembesi, dış kısımdaki ise pembe ışıltılar bulunan leylak rengi. Bu iki renk ister ayrı ayrı isterseniz de karıştırarak uygulamaya müsait. Karıştırarak kullandığımda metalik ışıltılı gül kurusu rengini elde ettim.


Ben genelde allık sürdükten sonra elmacık kemiklerime aydınlatıcı da sürerim ama bunda gerek duymadım çünkü içindeki ışıltılar sayesinde yeterli aydınlık verdi yanaklarıma. Pigmentasyonları da iyi. Gün içinde tekrarlama ihtiyacı hissetmedim. Hem açık tenlilerin hem de koyu tenlilerin severek kullanacaklarını düşünüyorum.

(Soldaki dış renk,ortadaki iç renk,sağdaki ikisinin karışımı)

Belirtmem gereken tek şey gözenekleri olanların biraz dikkatli kullanmaları çünkü içindeki ışıltılardan dolayı gözenekleri belli etme ihtimali var. Benim severek kullandıklarım arasına girdi bu ürün ve hala mac in online sitesinde satışta ilgilenenlere duyurulur ;)

6 Ocak 2014

'Love Rihanna' Bronzing Powder

Herkese tekrar merhaba, öncelikle yeni yılın hepinize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederek başlamak istiyorum. İnşallah tüm kötü günleri,sıkıntıları 2013'te bırakmış olalım ve çok daha güzel zamanlar yaşayacağımız bir senenin ilk günlerini yaşamaya başlamış olalım :)


Son yazılarımın büyük çoğunluğunun Mac ürünü olduğunun farkındayım bundan hafif rahatsızım ama malesef son çıkan  koleksiyonlarını o kadar çok beğendim ki kendimi tutup almamazlık edemedim. Bir çoğu da sınırlı üretim olduğu için almak isteyen olursa diye geciktirmeden yorumlarımı yazmak istedim. Kısacası bugünkü ve bir sonraki yazımın ardından elimdeki diğer markaların ürünlerinden bahsederek bir süre ara vereceğim Mac e yani insallah öyle umuyorum :))


Bugünkü yazım Rihanna Hearts Mac Holiday koleksiyonundan Love Rihanna isimli pudra bronzer. Bu seferki koleksiyonun ambalaj rengi beyaz. Gayet sade ve şık görünümlü. Mac'in 4lü far paletlerinin boyutunda. Rengini turuncu alttonlu,çok koyu olmayan, hafif ışıltılar barındıran kahve olarak tanımlayabilirim. Kapağın üstündeki parlak bakır tonlu R harfi aynen ürünün üstüne de işlenmiş. Bu da bronzera parlaklık ve hafif şeftalilik katmış. Ancak bu kalıcı bir renk değil çünkü birkaç kullanımda silinip gidiyor ve geriye mat bir bronzer kalıyor. Birçok kişi keşke o bakır parlaklık kalıcı olsaymış diye düşünse de ben silinip gidince geriye kalan renkten çok daha memnun kaldığımı söylemeliyim.


(Soldaki kahve tonu,ortadaki bakır tonlu R,Sağdaki ikisinin karışımı)

Pigmentasyonu gayet iyi. Sürümü,cilde dağılımı çok güzel. Kalıcılığı da benim için yeterli ortalama 6 saat kaldı yüzümde ve hiç tekrarlama gereği duymadım. Genel olarak ben beğendim ortasındaki geçici renk yok olana kadar allık olarak o silinince de yüzüme renk katmak için bronzer olarak kullandım.


Zaten bu koleksiyonda gözümün en çok takıldığı iki üründen biriydi aldığım için pişman olmadım. Diğeri de en sevdiğim göz fırçalarının bulunduğu(217&239) çift taraflı fırçaydı. Merak edip almak isteyenler için her iki ürün de şu anda Mac'in online sitesinde ve bazı Mac mağazalarında satışta. Siz bu son koleksiyondan neleri beğendiniz?